Skip to content

Suppen in Utrecht en op de Vecht

Al vanaf €15,- per persoon!

Probeer eens iets nieuws, ga suppen in Utrecht en op de Vecht!

Suppen is net als surfen, alleen sta je op de surfplank in plaats van dat je er op ligt. En met een peddel! Bij Boei26 huur je snel en betaalbaar alles wat je nodig hebt om een dagje te suppen. Vanuit Boei26 kan je direct je tour beginnen op de Vecht. Ook is het mogelijk om vanuit Boei26 richting de grachten van Utrecht te suppen.

Een complete workout voor lichaam en geest. Nog geen ervaring? Geen zorgen, iedereen kan het! Onze collega’s bij Boei26 leggen je alles uit en voor je het weet peddel je in no time de Vecht over. Heerlijk ontspannend en gegarandeerd een leuk uitje met collega’s of vrienden!

Wat is suppen?

Suppen is ontstaan op Hawaii en staat voor ‘stand-up-paddle’. De lifegaurds van Hawaii gingen op hun surfboard staan om surfers beter in de gaten te houden. Waarbij gewone surfers hun handen gebruiken om te peddelen, gebruiken suppers een lange peddel om vooruit te komen. Suppen is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. De combinatie van plezier, sport en balans maakt suppen de perfecte activiteit als je iets leuks wilt doen!

Tarieven Suppen in Utrecht

Boei26 is dé locatie in Utrecht voor je sup-avontuur. Met onze ligging aan de Vecht bevind je jezelf direct in de mooiste rivier van Nederland. Bij Boei26 kan je al suppen vanaf:

Eén uur suppen

€15,- per persoon

Twee uur suppen

€25,- per persoon

Drie uur suppen

€35,- per persoon

*Inclusief uitleg, materiaal en waterdichte tas

Eten en drinken

Geen zin om eten en drinken mee te nemen? Lukt het niet om langs de supermarkt te gaan? Bij Boei26 kan je op locatie snacks en drinken kopen. Klaar om te suppen? Reserveer dan nu snel je plekje via onze website. 

Liever iets anders doen?

Wil je met je collega’s, vrijgezellenfeest, familie uitje of bruiloft een mooie tour maken op de Vecht? Combineer onze drie prachtige salonboten met in totaal een capaciteit van maximaal 75 personen. Bij Boei26 kan je ook een sloep huren. De meeste sloepen bij Boei26 zijn geschikt voor maximaal 10 personen. Deze kan je direct meenemen en mogen zonder vaarbewijs bevaren worden. Vind je varen spannend? Geen probleem! Onze schippers leggen je alles uit. Ook ontvang je bij je reservering een leuke online training met de belangrijkste vaarregels en uitleg over de route. Niet verplicht, maar wel leuk!

Eerste keer suppen in Utrecht en op de Vecht?

Nog geen ervaring met suppen? Geeft niets! De eerste keer staan op een surfboard kan wat onwennig aanvoelen. In onderstaande uitleg geven je enkele basisinstructies mee. Uiteraard zullen we deze ook persoonlijk toelichten bij ons op locatie.

Ben jij ready om te gaan suppen in Utrecht en op de Vecht?

Basistechniek Suppen

Plaatsing van je voeten en houding

De basis van suppen is een goede positionering van je voeten op je surfboard en de balans van je lichaamshouding. Door een goede positie en houding heb je namelijk meer controle over je board. Zoek dus een goede balans! Dit doe je het beste door al zittend op je knieën naar het middelpunt van je board te bewegen. Balans gevonden? Plaats hierna je voeten op ongeveer je schouderbreedte, parallel aan het board, naast elkaar en probeer te gaan staan.

Vasthouden van je peddel en peddeltechniek

Net als bij kanoën en kajakken, is het bij suppen de bedoeling dat je bij het peddelen je ellebogen redelijk gestrekt houdt. Dit zorgt ervoor dat je kracht voornamelijk uit je bovenlichaam (core) komt in plaats van uit je armen en schouders. Om aan de linkerkant van je surfboard te peddelen plaats je je rechterhand bovenop de ‘grip’ van je peddel. Plaats tegelijkertijd je linkerhand ongeveer 60 á 75 cm op de plek (afhankelijk van je eigen lengte) onder de schacht van de peddel. Wil je liever aan de rechterkant peddelen? Draai bovenstaande stappen dan om.

Peddelen

Om vooruit te peddelen plaats je het blad van de peddel in het water in de buurt van de neus en ongeveer 15 á 20 cm van de zijkant of ‘rail’ van je board. Wanneer het blad van je peddel onder water is verdwenen duw je de peddel in de richting van je voeten terwijl je je ellebogen praktisch gestrekt houdt. Als je peddelblad in de buurt van je hielen is aangekomen, haal je de peddel uit het water en breng je het blad met een omtrekkende beweging weer richting de punt van je board, waarna je begint met de volgende slag. Breng je de peddel wat verder van je board in het water, dan is het mogelijk om recht vooruit te peddelen, waardoor je minder vaak van kant hoeft te wisselen.

Draaien en keren

Alleen maar rechtuit peddelen is natuurlijk niet de bedoeling. Om je board te draaien zijn er diverse technieken mogelijk. De makkelijkste manier is een combinatie van voorwaartse en achterwaartse peddelslagen. Begin door het blad van je peddel vlakbij de neus van je board in het water te brengen en beweeg het door het water van je af zodat je een halve cirkel vormt. Haal vervolgens je peddel bij de achterkant van het board weer uit het water. Herhaal deze beweging hierna precies omgekeerd (van achter naar voor en aan de andere kant van je board).

Ben jij klaar voor een onvergetelijke én unieke ervaring?

Laat je verrassen door onze tours over de Utrechtse Vecht. Zonder of met borrel, lunch of diner. Bij ons is voor elk wat wils!

Sloep huren

vanaf €14,- per persoon

Salonboot huren

vanaf €20,- per persoon