Skip to content

Veelgestelde vragen

Vragen die jij kan hebben over jouw vaartocht

Acties en promoties

Ja, de mooiweergarantie geldt ook tijdens acties en promoties. Echter gelden hier dan wel de aanvullende regels. Indien er beroep wordt gedaan op de mooiweergarantie, dient de boeking verplaatst te worden naar een willekeurige dag binnen 2 weken na de originele boeking

Ja, hiervoor gelden de reguliere algemene voorwaarden.  Klik HIER voor de algemene voorwaarden.

Verplaatsen naar een dag binnen de periode van de kortingsactie kan zonder extra kosten. Indien een boeking wordt verplaatst naar een dag die niet in de actieperiode valt vervalt de korting en zal het bedrag van de korting bijbetaald moeten worden

Het huren van een boot

Ja de boot is schoon als je aankomt. Zorg er graag voor dat de boot ook schoon is als je terugkomt.

Ja, Je hebt geen vaarbewijs nodig om te varen met een sloep. Het besturen van een sloep is niet moeilijk en daardoor voor iedereen weggelegd.

Wij verwachten dat je een halfuur van tevoren aanwezig bent. In die tijd kunnen wij uitleg geven over de sloep en de vaarregels.

Op een sloep is het toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Je kan er ook voor kiezen om dat door ons te laten regelen. Op salonboten is het niet toegestaan eigen eten en drinken mee te nemen.

Nee, wij laten geen honden toe op de boten.

De sloepjes zijn niet overdekt. De grote salonboten zijn wel overdekt zodat je altijd droog zit.

We bieden de mogelijkheid aan om zwemvesten bij de sloep te huren. Deze zitten er niet standaard bij.

Het aan boord stappen van de boot is vaak geen probleem. Wij helpen zo nodig een handje zodat het voor iedereen te doen is.

Op de sloepjes is er geen toilet aanwezig. Je kan vooraf bij Boei26 naar het toilet. Op de grote salonboten is er wel een toilet aanwezig.

De meeste sloepen zijn geschikt voor maximaal 10 personen. Deze kun je direct meenemen en mogen zonder vaarbewijs gevaren worden. Ben je met een kleiner gezelschap? Dan hebben we ook een sloepje dat geschikt is voor maximaal 6 personen.

De kleine sloepjes worden niet aangeboden met een schipper. De salonboten worden wel gevaren door een schipper.

Voor de beschikbaarheid en tijden kan je terecht bij het desbetreffende product.

De minimale leeftijd om een sloep te besturen is 18 jaar.

De vaartocht

De vaarregels worden vooraf door het personeel uitgelegd. Zo is alles duidelijk voordat je op pad gaat!

Er zijn 2 verschillende vaarroutes. De eerste route gaat richting Breukelen. Een prachtige route over de vecht langs oude herenhuizen. De andere route gaat naar Utrecht. Als je de binnenstad van Utrecht in wilt komen met de sloep is het nodig om 2 dagdelen te boeken. Dit in verband met de tijd die nodig is om de binnenstad te bereiken.

De minimale huurtijd van een sloep is 3,5 uur op doordeweekse dagen. Op de salonboten kan de tijd verschillen. De proost tours duren 2 uur.

Per kwartier dat je te laat terug bent houden wij een bedrag van 25 euro in op de borg.

Bij de route richting Breukelen zijn er een aantal bruggen. Met een sloepje kan je daar gewoon onderdoor. Pas wel op je hoofd!

Richting Utrecht is er 1 sluis, de Weerdsluis. Als het tegenzit kan dit veel tijd kosten.

parkeren en OV

Op het terrein van Boei26 is er genoeg parkeergelegenheid. Hier kan je gemakkelijk een plekje uitzoeken.

Jazeker! Vanaf bushalte Driesprong in Maarssen is het ongeveer zo’n 5 minuten lopen naar Boei26.

Betalingen en annulering

Dat kan. Bij sloepen kan je 3 dagen of langer voor de huurdatum annuleren zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Bij annuleringen korter dan 3 dagen voor de huurdatum ben je ons 100% van de overeengekomen prijs verschuldigd. De huur van een sloep kan wel kosteloos verplaatst worden naar een andere datum binnen de 3 dagen. Bij salonboten geldt hetzelfde maar is het 7 dagen voor de huurdatum.

Er kan betaald worden met iDEAL, pin en creditcard.

Wij vragen je vooraf om borg te betalen. Als de boot op tijd terug is en er geen schade wordt geconstateerd wordt dit aan het einde van de vaart direct terugbetaald.

De borg wordt na de vaart direct terugbetaald, mits de boot op tijd terug is en er geen schade wordt geconstateerd. Dit kan enkele dagen duren voordat het weer op de rekening staat.

Als het op de dag zelf regent in Maarssen kan je je beroepen op de mooi weer garantie. Wil dit beroep gehonoreerd worden moet het dus regenen op locatie in Maarssen. Dit geldt alleen voor de sloepen.