Skip to content

Vaarroute Oudegracht

Heerlijk varen door de grachten van Utrecht. Een prachtige route. 

Verken Nederlands trots met onze rondvaart door de Utrechtse grachten

Altijd Utrecht al eens vanaf het water willen bewonderen? Dat kan! Met de Utrechtse grachtentour vaar je vanuit Maarssen via de Vecht zo de binnenstad van Utrecht in. Eénmaal in de stad vaar je uiteraard langs de mooiste stadswoningen en winkels, maar ook de groene singels, de werfkelders en middeleeuwse wasplaatsen worden zichtbaar vanaf het water.

De Utrechtse grachten,
daar gaan we!

Je stapt op bij onze jachthaven Boei26 aan de Straatweg in Utrecht. Deze is direct aan de Vecht gelegen. Vervolgens vaar je richting Op Buuren, Polder Westbroek, Zuilen, Oudenoord en zo de binnenstad van Utrecht in. Tijdens het varen kom je langs:
Op Buuren
In 2013 was Op Buuren een van de vijf genomineerden voor de NEPROM-prijs, een prijs die wordt uitgereikt aan overheden en marktpartijen die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd. Men heeft zich bij de bouw van Op Buuren laten inspireren door de historische bouwstijlen in de kernen langs de Vecht, zoals Loenen, Nieuwersluis en Nigtevecht.
Kasteel Slot Zuylen
Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het Slot heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen, zoals schrijfster Belle van Zuylen (1740-1805), die tot haar huwelijk op het Slot woonde, een prominente rol speelde. In Slot Zuylen ervaar je het dagelijks leven van de bewoners van het kasteel.
Parel van Zuilen
De geschiedenis van De Parel van Zuilen gaat terug tot de 17e eeuw. In het huis zijn elementen uit die tijd aangetroffen. Het huis, zoals het er nu bij staat, kreeg vanaf 1830 zijn huidige vorm. Hoogstwaarschijnlijk is De Parel van Zuilen begonnen als een hofstee die later werd uitgebreid met verdiepingen en aanbouwen. De tuin dateert uit 1911. Een jonge tuin dus, vergeleken bij het huis.
Wittevrouwensingel Utrecht Centrum
De Wittevrouwensingel is een straat die in de Nederlandse stad Utrecht langs het noordoostelijke deel van de Stadsbuitengracht of singel loopt, van de Maliesingel in het zuiden tot de Vaaltbrug in het noorden. Aan de Wittevrouwensingel staan een aantal monumentale panden zoals de Breyerskameren en het voormalige kantoor van verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden.

Ben jij klaar voor een onvergetelijke én unieke ervaring?

Laat je verrassen door onze tours over de Utrechtse Vecht. Zonder of met borrel, lunch of diner. Bij ons is voor elk wat wils!

Sloep huren

vanaf €14,- per persoon

Salonboot huren

vanaf €20,- per persoon