Skip to content

Vaarroute de Vecht

Ontdekt de Vecht op een unieke wijze!

Verken Nederlands trots met onze rondvaart op de Vecht

Deze boottocht op de Vecht neemt je mee terug naar het tijdperk van de Gouden Eeuw. Een tijd waar succesvolle Amsterdamse handelaren de mooiste buitenplaatsen en gebouwen lieten bouwen. In de middeleeuwen was de Vecht namelijk een zeer belangrijke scheepvaartverbinding tussen (de voorloper van) de Zuiderzee, vanwaar Noord-Europa bereikt kon worden, en de Rijn, die onder andere toegang gaf tot wat nu Duitsland heet. Dorestad en later de stad Utrecht hadden hier hun economische bloei aan te danken.

De vaarroute over de Vecht,
daar gaan we!

Je stapt op bij onze jachthaven Boei26 aan de Straatweg in Utrecht. Deze is direct aan de Vecht gelegen. Vervolgens vaar je in de richting van Breukelen, Nieuwersluis, Loenen aan de Vecht en Vreeland. Prachtige plaatsen met elk hun eigen verhaal.

Maarssen
We varen met de rondvaart dwars door Maarssen. Een plek omringd door buitenplaatsen en theekoepels. Vanaf de salonboot zie je prachtige grachtenpanden aan de Langegracht en de Herengracht. Je snapt dan ook meteen waarom Maarssen ook wel ‘Klein Amsterdam’ wordt genoemd.
Breukelen
Na Maarssen komen we met de salonboot langs Breukelen. Ook een sfeervol dorp bomvol monumenten, winkels en horeca. Wist je dat de naam Breukelen ook in Amerika bekend is: de nu New Yorkse wijk Brooklyn is namelijk in de 17e eeuw gesticht door inwoners uit Breukelen die naar de “Nieuwe Wereld” emigreerden. Behalve buitenplaatsen vinden we in Breukelen ook twee middeleeuwse kastelen, namelijk Nijenrode en Oudaen. Vanaf de salonboot op de Vecht heb je hier prachtig zicht op.
Nieuwersluis
Nieuwersluis heeft een militair verleden dat overal in het dorp terug te vinden is. Weleens gehoord van Fort Nieuwersluis? De grote kazerne bij de Vechtbrug is nu omgebouwd tot vrouwengevangenis en in het Arsenaal er tegenover werd vroeger de munitie voor het fort bewaard. De voormalige sluis herinnert je aan de Hollandse Waterlinie waar Nieuwersluis middenin ligt. Als de deuren dichtgingen, kon het water van de Vecht zo hoog opgestuwd worden dat de weilanden aan de oostkant onder water konden lopen. De sluisdeuren zijn verdwenen dus kunnen we met onze salonboot vanaf de Vecht er ongehinderd doorvaren.
Loenen en Vreeland
Afhankelijk van de rondvaart op de Vecht, komen we ook nog langs het plaatje Loenen en Vreeland. Typisch Hollandse dorpjes met oude huizen, prachtige tuinen, molens, ophaalbruggen en kerkjes. Een bijzondere en prachtige plek!

Ben jij klaar voor een onvergetelijke én unieke ervaring?

Laat je verrassen door onze tours over de Utrechtse Vecht. Zonder of met borrel, lunch of diner. Bij ons is voor elk wat wils!

Sloep huren

vanaf €15,- per persoon

Salonboot huren

vanaf €20,- per persoon