14 september 2020

Denk je aan Utrecht, dan denk je aan sfeervolle grachten en hun eeuwenoude werven met terrassen. En aan bezienswaardigheden zoals de Domtoren, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt. Of de charmante pleinen en knusse straatjes bijvoorbeeld, die vol zitten met leuke winkels, authentieke cafés en gezellige restaurants. Genoeg te doen dus! Maar heb je er wel eens over nagedacht om met een sloep het Utrechtse water op te gaan? Of samen met familie, vrienden of collega’s een rondvaart te maken op een salonboot? Inclusief hapjes en drankjes? Of wat dacht je van suppen? Of je nu vakantie hebt of dat het weekend is, in Utrecht is er altijd wat leuks te doen!

Ontdek Utrecht vanaf het water

Niet alleen de binnenstad is een prachtige plek om te bezoeken, ook vanaf het water valt genoeg te ontdekken. Utrecht staat niet voor niets bekend om haar mooie grachten, werfkelders en groene singels. En wat dacht je van de Vecht; één van de mooiste rivieren van Nederland. Hier kun je heerlijk genieten van de unieke combinatie van historie, cultuur en een prachtig en gevarieerd landschap. Reden genoeg om dat met een rondvaart van dichtbij te ervaren!

Er is genoeg te doen!

Wij vinden onze vaartochten en sloep- en supverhuur natuurlijk verreweg het leukste om te doen in Utrecht. Maar wees niet getreurd! Er is genoeg te beleven in de Domstad. Wat dacht je van de volgende activiteiten:

Musea

Utrecht barst van de toonaangevende musea, galeries en verrassende schatkamers. Begin de dag in Het Utrechts Archief, een ware tocht door de geschiedenis van de stad. Stap vervolgens naar Het Centraal Museum; een van de bekendste musea van Utrecht. Of ontdek hoe de trein de wereld heeft veranderd in het Spoorwegmuseum. Wat dacht je van het nijntje museum? Hét allerleukste museum voor peuters en kleuters. De keuze is reuze!

Wandelen en fietsen

Trek je wandelschoenen aan of pak je fiets, in Utrecht is genoeg te ontdekken. Utrecht is ten slotte niet voor niets bekroond met 4,5 van de 5 sterren als Fietsregio 2019! Met een dekkend fietsnetwerk van fietsknooppunten, Toeristische Overstappunten (TOP’s) en heel veel mooie plekken is Utrecht dé stad om naartoe te gaan. Ook op het gebied van wandelen. Of je nu een boswandeling wilt maken na een drukke werkdag, eropuit wil met de kinderen of uren wilt struinen door de natuur: in de provincie Utrecht kan het allemaal. Daarnaast is er natuurlijk ook de mogelijkheid om je eigen wandelroutes te plannen. Zeer geschikt voor de echte wandelfanaten!

De Domtoren

De Domtoren vormt het middelpunt van Utrecht en is de trots van de stad. De kerktoren van Utrecht is met 112 meter hoogte de hoogste kerktoren van Nederland. Daarnaast wordt de toren beschouwd als hét symbool van de stad. Hoewel het even duurt, heb je ná 465 treden een adembenemend uitzicht over de hele stad en de regio. Genoeg redenen om een kijkje te gaan nemen!

 

Tags : , , , , , ,