Unieke rondvaart over de Utrechtse Vecht

Wil jij met vrienden, familie of je bedrijf een rondvaart op de vecht maken in één van onze prachtige salonboten? Dat kan! Bij Boei26 reserveer je betaalbaar en snel je eigen privé rondvaart op de vecht.

Nederland namelijk het land dat ver onder de zeespiegel ligt, het land van het water. Dammen, dijken en rivieren maar spelen een belangrijke rol in de Hollandse geschiedenis. Want De Vecht is niet zomaar een rivier op over te varen. Het is een rivier met geschiedenis,  prachtige kastelen, monumenten en oude handelshuizen. Reden genoeg om dat met een Rondvaart op de vecht van dichtbij te ervaren.

Verken Nederlands trots met onze rondvaart op de vecht

Een Boottocht op de Vecht neemt jou mee terug naar het tijdperk van de Gouden Eeuw. Een tijd waar succesvolle Amsterdamse handelaren de mooiste buitenplaatsen en gebouwen lieten bouwen. In de middeleeuwen was de Vecht namelijk een zeer belangrijke scheepvaartverbinding tussen (de voorloper van) de Zuiderzee, vanwaar Noord-Europa bereikt kon worden, en de Rijn, die onder andere toegang gaf tot wat nu Duitsland heet. Dorestad en later de stad Utrecht hadden hier hun economische bloei aan te danken.

Rondvaart de Vecht met salonboot Iron Lady

De Iron Lady is een prachtige salonboot uit 1905. In 2001 heeft zij een nieuw interieur gekregen. Met haar 10,5 meter lang en 2,45 meter breed kan ze 12 personen vervoeren en heeft een heeft een open of gesloten dak. Uniek schip om de historische Vecht of de Utrechtse grachten mee te bevaren. Dit is een echte belevenis.

Bekijk onze rondvaart Arrangementen

Een andere speciale gelegenheid?

We proberen ons rondvaart op De Vecht zo bijzonder mogelijk te maken, maar soms wil je gewoon net even iets anders. Geen probleem, wij denken graag mee met speciale verzoekjes. Wij geven je graag meer informatie als je contact met ons opneemt.